بلاگ, مقالات محصولات آشپزخانه

معرفی انواع جنس قابلمه و نکات مهمی که باید درباره آن بدانید!

معرفی انواع جنس قابلمه و نکات مهمی که درباره آن باید بدانید

از آن جا که آشپزخانه قلب هر خانه ای به شمار می آید، باید در انتخاب وسایل و لوازم آن نهایت دقت و سلیقه به خرج داده شود. چرا که اکثر ما بیشتر عمر خود را در در این محل سپری کرده و حتی بیشتر وعده های غذایی خود را نیز در آن میل می کنیم. هر چند بانوان عزیز در این زمینه اصلاً کم کاری نکرده و با کمترین وسایل نیز رنگین ترین سفره ها را مهیا کرده اند.

یکی از وسایل مهم و ضروری که بدون شک هر خانم روزانه با آن سر و کار دارد سرویس قابلمه است. ما در این مقاله می خواهیم بدانیم در بازار چند نوع سرویس قابلمه وجود دارد؟ و شما را با انواع جنس قابلمه و نکات مهمی که باید درباره قابلمه بدانید! آشنا می کنیم.

 

معرفی انواع جنس قابلمه و نکات مهمی که باید در باره آن بدانید!

معرفی انواع جنس قابلمه و نکات مهمی که باید در باره آن بدانید!

 

همین، تولید کننده گان داخلی و خارجی را بر آن داشت تا دست به تولید ظروف و قابلمه هایی بزنند که نه تنها در زیبایی زبان زد عام و خاص باشند بلکه دارای استفاده راحت تری نیز بوده و کار خانم ها را 100 درجه راحت تر از پیش بکنند.

به همین دلیل است که در حال حاضر انواع قابلمه در اقسام جنس و رنگ بندی های متنوع در بازار وجود دارند. این کار تولید کنندگان نه تنها دامنه انتخاب را برای مشتریان گسترده تر کرده است بلکه به احترام آنها به سلایق مختلف نیز اشاره دارد. شاید بگویید چرا وقتی با دیگ های قدیمی نیز کارمان راه می افتد این قدر باید برای خرید قابلمه های نو هزینه کنیم؟

 

در پاسخ به این سوال باید گفت که در هر کاری، فرقی نمی کند که آشپزی باشد یا بنایی یا حتی خیاطی، چرا که در هر حالت استفاده از وسایل و ابزار آلات کاربردی مطمئناً نتیجه حرفه ای تری به دنبال خواهد داشت.

خرید سرویس قابلمه در ظاهر کار آسانی است اما آن نیز برای خود دارای ترفند ها و نکاتی بوده که اگر آنها را بدانید انتخاب منطقی تری خواهید داشت. با ما در سایت ناومال همراه باشید تا با انواع جنس سرویس قابلمه موجود در بازار و مزایا و معایب هر یک بیشتر آشنا شوید.

 

معرفی انواع جنس قابلمه و نکات مهمی که باید در باره آن بدانید!

در بازار چند نوع سرویس قابلمه وجود دارد؟

 

در حال حاضر در بازار چند نوع سرویس قابلمه وجود دارد؟

اگر بخواهید آمار دقیقی از انواع مدل قابلمه های موجود در بازار بگیرید باید بگوییم که کار سختی در پیش دارید. چرا که مدل ها زیاد بوده و روز به روز نیز به تعداد آنها افزوده می شود. با این حال معروفترین و پر طرفدارترین آنها به شرح ذیل هستند.

 

  • قابلمه تفلون

قابلمه هایی از جنس تفلون اگر چه دوام زیادی ندارند اما باز هم در بین مردم طرفداران زیادی دارند. البته دوام کم آنها به کیفیت مواد اولیه و نحوه نگهداری هم بستگی دارد. عده ای آنها را با عنوان نچسپ می شناسند.

دلیل نام گذاری آنها به این نام به ویژگی نچسپیدن مواد غذایی به ته قابلمه باز می گردد. برخی برند ها ادعا کرده اند که می توان از این نوع قابلمه حتی بدون روغن نیز استفاده کرد اما برای افزایش طول عمر ظروف نچسب بهتر است که با مقدار کمی روغن چرب شوند. این جا بود که لقب رژیمی را نیز به دنبال خود کشیدند.

این ویژگی مورد استقبال اشخاصی رژیمی که به دنبال کاهش وزن هستند و به خورد و خوراک خود اهمیت می دهند قرار گرفت. قسمت داخلی قابلمه های تفلون از فلز کادمیوم و آلومینیوم آنودایز شده ساخته شده است که فلز ات سبک و نسبتاً ارزانی قلمداد می شوند.

در صورتی که به طور مداوم از این قابلمه ها استفاده شود به مرور ته و دیواره های داخلی پوسته پوسته شده و وارد غذا می شوند و در آینده مشکلات جدی نظیر انواع سرطان روده و دستگاه گوارش را به بار می آورند.

این موضوع را بزرگترین عیب قابلمه های تفلون عنوان کرده اند. از مزایا آنها می توان به تمیز شدن راحت و قابل استفاده برای فر و مایکروفر اشاره کرد. چرا که به دلیل داشتن ویژگی نچسپ بودن، اصلاً نیازی به شست‌ و شوی سخت ندارند.

 

 

 جهت مشاهده سرویس قابلمه کلیک کنید

 

 

معرفی انواع جنس قابلمه 

معرفی انواع جنس قابلمه 

 

نکاتی که برای افزایش دوام قابلمه های تفلون در هنگام استفاده باید رعایت شوند:

  • به هیچ وجه از اسکاج با سطوح زبر و خشن برای شستن این نوع قابلمه استفاده نکنید. چرا که به پوسته پوسته شدن آنها بیشتر دامن می زنید.
  • از روی اصطلاحات روی کارتن بسته بندی محصول، حداکثر دما قابل تحملشان را قبل از گذاشتن در فر و مایکروفر چک کنید.
  • به هیچ عنوان از ملاقه و کفگیر فلزی برای قابلمه های تفلون استفاده نکنید.
  • قابلمه های تفلون به علت آن که در هنگام استفاده روی حرارت زیاد از خود ذرات و گاز های سمی ساطع می کنند بنابراین برای استفاده با حرارت بالا مناسب نیست.
  • قابلمه چدن

قابلمه های چدن در مقایسه با مدل های تفلون دوام و عمر طولانی تر داشته و به همان میزان نیز دارای قیمت بالا تری هستند. قابلمه های چدن را با وزن سنگین آنها می شناسند. این نوع قابلمه در برابر حرارت بالا به شدن مقاوم است. به این معنی که اگر چه دیر تر داغ می شود اما از لحاظ حفظ و نگهداری گرما در سطح بالایی قرار دارند. در نتیجه غذا در آنها برای ساعات طولانی گرم مانده و نیازی به گرم کردن مجدد ندارد.

 استفاده کننده گان از این جنس قابلمه نسبت به وزن زیاد آن اعتراض کرده اند. البته حق هم دارند چرا که قابلمه های چدنی به تنهایی نیز سنگین هستند وای به حالی که غذا نیز داخلشان باشد. دیگر دمار از کمر آدم در می آورند.

همچنین جنس چدن به اندازه مس و آلومینیوم نمی تواند در توزیع یکنواخت گرما موفق عمل کند. این ها را به عنوان معایب قابلمه های چدنی اعلام کرده اند. برجسته ترین مزیت آنها را نیز دوام بالا و مقاومت زیاد در برابر گرما لحاظ کرده اند.

 

در حال حاضر در بازار چند نوع سرویس قابلمه وجود دارد؟

در بازار چند نوع سرویس قابلمه وجود دارد؟

انواع قابلمه های چدنی

قابلمه های چدنی به دو نوع قابلمه های لعاب کاری شده و قابلمه های بدون لعاب تقسیم می شوند که در زیر به توضیح هر کدام می پردازیم:

  • چدن لعاب‌ کاری ‌شده

این نوع چدن دارای تنوع بی شماری بوده و برای هر نوع سلیقه ای طرح خاصی را در خود چای داده است. در برابر غذا های اسیدی و قلیای واکنش نشان نداده و می توان از آنها برای پخت غذا های ترش و گوجه ای نیز استفاده کرد.

قابلیت شستشو در ماشین لباسشویی را دارند که پیشنهاد می کنیم کمتر این کار را انجام دهید. چرا که شستشو مکرر باعث از بین رفتن پوشش لعاب خواهد شد. از قابلمه و تابه های چدن لعاب کاری شده می توان در فر نیز استفاده کرد البته در صورتی که دارای دسته پلاستیکی نباشند که در فر ذوب شود. به لطف داشتن پوشش لعاب کاری شده در برابر زنگ زدن به شدت مقاوم هستند. اما در مقایسه با مدل های بدون لعاب دارای قیمت بالا تر و نچسپ بودن کمتری هستند.

  • چدن بدون لعاب

این نوع از قابلمه های چدنی روی حرارت زیاد نیز قابل استفاده بوده و طوری طراحی شده اند که اگر خوب سیزِنینگ شوند حالت نچسپی پیدا می کنند. منظور از سیزِنینگ این است که قسمت داخلی قابلمه باید روغن کاری و در دمای زیاد حرارت داده شود.

اما عیبی که چدن بدون لعاب دارند این است که به هنگام استفاده برای غذا های اسیدی و ترش مانند، خود دیگ واکنش نشان داده و طعم و رنگ غذا را عوض می کند. برای جلوگیری از زنگ زدن باید مرتب روغن کاری شوند.

جهت احیای حالت نچسپی باید هر از چند گاهی سیزِنینگ شوند که هم کار سختی است و هم زحمت زیادی برای کاربر محسوب می شود. برای شستشو در ماشین ظرف شویی مناسب نبوده و در هنگام شستن با دست نیز باید دقت شود از اسکاج نرم و شوینده های ملایم استفاده شود.

پس از هر بار استفاده باید خشک شوند در غیر این صورت زمینه زنگ زدن آنها فراهم می شود. بارزترین خصوصیت چدن بدون لعاب این است که در تماس با مواد غذایی، مقداری نشت آهن داشته و همین آهن برای کسانی که با کمبود آهن دست و پنجه نرم می کنند مناسب می باشد.

البته باید توجه کرد که این ویژگی برای مبتلایان به بیماری هِموکروماتوز که جذب آهن در بدنشان به شدت زیاد است، اصلاً توصیه نمی شود. بنابراین این مورد را هنگام خرید این نوع قابلمه حتماً مد نظر قرار دهید.

 

معرفی انواع جنس قابلمه 

معرفی انواع جنس قابلمه 

 

 

 جهت مشاهده محصولات آشپزخانه غیر برقی کلیک کنید

 

 

  • قابلمه های استیل

 قابلمه های جنس استیل در کنار بهره مند بودن از زیبایی زیاد، از لحاظ بهداشتی نیز در سطح بالایی بوده و کیفیت زیادی دارند. معمولاً دوام بالایی داشته و کمتر دچار زنگ زدگی می شوند.

هم چنین در برابر خط و خش هم به همان میزان مقاوم هستند. البته این برای حالتی است که به درستی از آنها استفاده شود. در صورت استفاده نادرست مثلاً حرارت زیاد، استفاده از کفگیر و ملاقه های فلزی، شستشو با اسکاچ زبر و شوینده ‌های ساینده زود آسیب دیده و دوام خود را از دست می دهند. برای پخت انواع و اقسام غذاها مناسب هستند.

چرا که با غذا های اسیدی و قلیایی واکنش نشان نداده و باعث عوض شدن طعم، رنگ و بوی غذا نمی شوند. می توان آنها را با ماشین ظرف شویی شست اما در صورت شستن با دست، هم طول عمر بالا تری دارند و هم براق تر و درخشنده تر می شوند.

 

معایب قابلمه های استیل

تنها موردی که باعث اعتراض مصرف کنندگان شده است این است که تنها برای غذا های آبکی مناسب هستند. چرا که دیگر غذا در آنها خیلی زود ته می گیرد و مرتب باید غذا را هم زد. علت این کار این است که قابلمه های استیل گرما را به طور مستقیم انتقال می دهند.

برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی در هنگام خرید استیلی را انتخاب نمایید که چند لایه بوده و با مس و آلومینیوم که رسانندگی گرمایی خوبی هستند، ترکیب شده باشند. همچنین در صورت خراش برداشتن و استفاده روی حرارت زیاد احتمال این که نیکل موجود در ترکیبات استیل آزاد شود و به غذا راه پیدا کند زیاد است. در نتیجه به افرادی که نسبت به نیکل حساسیت دارند استفاده از این نوع قابلمه توصیه نمی شود.

 

معرفی انواع جنس قابلمه و مقایسه آنها با همدیگر

معرفی انواع جنس قابلمه و مقایسه آنها با همدیگر

 

  • قابلمه های از جنس سرامیک

 اگر چه این قابلمه ها خیلی وقت نیست که وارد بازار شده اند اما در این مدت کم نیز توانسته اند برای خود طرفداران زیادی جمع کنند. شاید به این دلیل باشد که نه تنها ظاهر شیک و امروزی دارند بلکه در برابر خش افتادن نیز به شدت مقاوم بوده و هیچ گونه ترکیبات مضری نیز در ساخت آنها به کار نرفته است. به لطف داشتن کف چند لایه، غذا در آنها به هیچ وجه ته نمی گیرد.

سرامیک جنسی است که به مرور گرم می شود در نتیجه برای پختن غذاها به صورت ملایم بسیار ایده آل است. با غذا های اسیدی واکنش نشان نمی دهد. اما از معایب آنها باید به قیمت نسبتاً بالا و شکننده بوده نشان اشاره کرد. در هنگام استفاده از این نوع قابلمه ها مراقب باشید که آنها را نخراشید.

 

معرفی انواع جنس قابلمه 

معرفی انواع جنس قابلمه 

  • قابلمه های گرانیتی

قابلمه های گرانیتی را همه با پوشش سخت و مقاومشان می شناسند. البته منظور از گرانیت اصطلاحاً سنگ گرانیت نبوده بلکه بدنه این ظروف در اصل فلزی بوده و سطح داخلی را با لعابی پوشش داده اند که ویژگی هایش در مقاوم بودن به سنگ گرانیت شباهت دارند. به همین دلیل است که به این اسم نام گرفته و معروف شده اند. غذا در قابلمه های گرانیتی به هیچ وجه ته نمی گیرد چرا که جنس نچسپی دارند.

قابلمه های گرانیتی گرما را به طور یکنواخت انتقال می دهند و دارای شستشوی راحتی نیز هستند. در صورت ماندن غذا در آنها به هیچ وجه طعم غذا عوض نمی شود. به لطف داشتن سطوح غیر واکنشی می توانند برای پخت طیف گسترده ای از غذا ها مورد استفاده قرار گیرند. در مقایسه با ظروف چدنی وزن سبک تری داشته و جابجایشان راحت تر است.

 

معرفی انواع جنس قابلمه 

معرفی انواع جنس قابلمه 

  • قابلمه های آلومینیومی

قابلمه های آلومینیومی دارای قیمت ارزان و وزن سبکی هستند. ولی از آن جا که به سرعت در برابر غذا های اسیدی یا آنهایی که در آنها از آب لیمو و سرکه استفاده شده، واکنش نشان می دهند برای سلامت انسان مضر شناخته شده و حتی مدتی نیز از چرخه تولید خارج شدند. اما با پیدا کردن راه حل، بار دیگر وارد بازار شدند. این راه حل، آنودایز کردن آنها بود.

به این معنی که طی این فرایند، آنها را در محلول اسیدی و تحت جریان مستقیم الکتریسیته قرار می دهند که نتیجه آن به وجود آمدن پوشش محافظ برای این قابلمه ها می باشد. امروزه در انواع مدل با روکش های نچسب یا استیل وارد بازار شده اند. ظروف آلومینیومی درون فر هم قابل‌ استفاده‌اند به‌ شرطی که دارای دسته نسوز باشند. رسانندگی گرمای بالایی دارند و قابلیت شستشو با ماشین را نیز دارند.

 

 شاید مطالعه مقالات زیر نیز برای شما مفید باشند.

راهنمای خرید جهیزیه ارزان عروس

راهنمای خرید زودپز و پلوپز

برند لوازم خانگی دلمونتی (Delmonti)

 

نتیجه گیری

ما در این مقاله شما را با انواع جنس قابلمه و نکات مهمی که باید درباره قابلمه بدانید! و اینکه در بازار چند نوع سرویس قابلمه وجود دارد؟ آشنا کردیم امیدوارم این مقاله برای شما مفید باشد.

 

بازگشت به لیست

3 نظر در “معرفی انواع جنس قابلمه و نکات مهمی که باید درباره آن بدانید!

  1. ناشناس گفت:

    ممنون از مطالبتون 🍁

  2. ناشناس گفت:

    مطالبتون مفید بود ممنون، در مورد جنس مسی نگفتید🌻

    1. ناشناس گفت:

      عالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *