بلاگ, مقالات محصولات آشپزخانه

آشنایی با غذاساز و کاربرد های آن

آشنایی با غذاساز و کاربرد های آن

به احتمال زیاد شما هم از کاربرد غذاساز خبر دارید، وسیله ای برقی که بدون شک نمی توان مانند آن را در آشپزخانه با این همه کارایی بی نظیر و منحصر به فرد یافت. چرا که غذاساز به تنهایی می تواند جای چندین دستگاه را برای شما پر کند. زیرا با این محصول شما از شر خرد کردن، آسیاب نمودن، ورقه ساختن، پوره نمودن و مهم تر از همه، مخلوط کردن مواد غذایی رهایی می یابید. اما این پایان کاربرد های این محصول همه کاره نیست بلکه کارایی غذاساز بسیار بیشتر و مفید تر از اینها است که به راحتی بتوان همه آن ها را بیان و توضیح داد.

اگر تا کنون آن را خریداری ننموده اید ولی قصد خریدش را دارید، پیشنهاد سایت ناومال به شما عزیزان این است که حتماً از قبل این مقاله را مطالعه نمایید تا نه تنها با کاربرد های غذاساز آشنا شوید بلکه انتخاب معقولی نیز داشته باشید.

همچنین در ادامه به آشنایی با غذاساز و کاربرد های آن و بعضی جوانب خوب و بد این محصول برای آن دسته از دوستانی که هنوز از خرید آن مطمئن نیستند و به نحوی تردید دارند، می پردازیم. علاوه بر این ها، به پاره ای از نکات ایمنی درباره نحوه استفاده و روش کار کردن غذاساز اشاره کرده و آن ها را مو به مو توضیح خواهیم داد. امید است که این مطالب برای شما عزیزان مفید واقع گردند.

آشنایی با غذاساز و کاربرد های آن

روش کار کردن غذاساز

غذاساز و کاربرد های آن

شاید برای خرد کردن و ترکیب نمودن مواد کوکو سبزیجات و یا بسیاری از غذا های دیگر بیش از نیم ساعت زمان لازم داشته باشید در حالی که با غذاساز تنها به 5 دقیقه زمان نیاز دارید. برای تهیه و ساخت یک ظرف سالاد هم همین طور.

به احتمال زیاد خرد کردن مواد سالاد حدود نیم ساعت وقت شما را خواهد گرفت. اما با استفاده از غذاساز این زمان به حداقل ممکن می رسد. برخی از کاربران که هنوز با کارایی غذاساز آشنایی کامل ندارند ممکن است به این فکر بیفتند که به جای غذاساز مخلوط کن را خریداری و از آن استفاده کنند.

اگر در این باره نظر م ارا می خواهید، بهتر است که به این موضوع حتی فکر هم نکنید. چرا که مخلوط کن ها تنها برای مواد غذایی کاربرد دارند که بافت نرمی داشته یا درصد زیادی مایع داشته باشند. زیرا شما نمی توانید یک سیب زمینی جان سخت را داخل مخلوط کن بیندازید و انتظار نتیجه مطلوب و دلخواهتان را نیز داشته باشید. برای این منظور بهتر است از غذاساز استفاده نمایید. زیرا تیغه های متفاوت و منحصر به فرد غذاساز به شما این اجازه را خواهند داد که طیف وسیعی از فعالیت های گوناگون را انجام دهید.

 

برای مطالعه بیشتر مقاله پرکاربرد ترین لوازم آشپزخانه را نیز مطالعه نمایید.

وظیفه غذاساز چیست و چگونه از آن نگهداری کنیم؟

اگر بخواهیم غذاساز را در یک جمله توصیف کنیم باید بگوییم که این محصول شگفت انگیز در آشپزخانه مانند آچار فرانسه است. چرا که این دستگاه به تنهایی می تواند از عهده وظایف بی شماری بر بیاید و موجب شود که کار های شما بهتر و زود تر انجام گیرند.

اما بدون تردید وسیله ای که این همه کارایی داشته باشد، عجیب نیست که ابزار های زیادی هم به همراه داشته باشد. زیرا غذاساز دارای تیغه ها و بخش های متعددی است و همین باعث می شود که شستشوی آن کار چندان ساده ای نباشد.

 مشاهده و خرید غذا ساز

 

همچنین بعضی اوقات لازم است که برای شستشوی آن از ماشین ظرفشویی استفاده نمایید برای اینکه اگر از ابزار نامناسب برای تمیز کردن این وسیله استفاده کنید، این امکان وجود خواهد داشت که تیغه ها و قطعات آن به خوبی دوام نیاورند. هنگام خرید به این نکته هم توجه داشته باشید که تیغه ها و قطعات غذاساز از جنس فلز ضد زنگ باشند زیرا جنس های دیگر نمی توانند تا این حد مقاوم و بادوام باشند.

البته به دلیل بودجه ای که در نظر گرفته اید، ممکن است قادر به خرید بهترین آن نباشید. اما با این وجود پیشنهاد ما به شما این است که از بین دو دستگاه با کیفیت مشابه، آن مدلی را که تیغه ها و صفحات بیشتری را دارا می باشد، انتخاب و خریداری نمایید.

 

کاربرد های غذاساز

کاربرد های غذاساز

مروری کلی بر وظایف و کاربرد های غذاساز

هر چه درباره کارایی و کیفیت دستگاه غذاساز بگوییم باز هم کم است و تمامی ندارد، چرا که با کمک این محصول قادر به انجام خیلی کار های متنوع و گوناگونی خواهید بود. برای مثال با غذاساز می توانید در حدود 5 دقیقه بادام زمینی را به کره بادام زمینی تبدیل کنید.

برای این کار تنها کافی است که 2 پیمانه بادام زمینی و 1 تا 2  قاشق غذا خوری عسل یا شکر و کمی نمک را داخل دستگاه بریزید. سپس دکمه مخلوط را فشار دهید و همه چیز تنها در مدت ۵ دقیقه آماده می شود و 5/1 پیمانه کره بادام زمینی در اختیار شما خواهد بود.

همچنین تفاوتی ندارد که گوشت را به صورت رشته های نازک از سوراخ های چرخ گوشت بیرون بیاورید و یا خیلی ساده آن را با غذاساز خرد نمایید. زیرا در آخر همه چیز مخلوط شده و ظاهر آن اهمیت چندانی نخواهد داشت.

از دیگر مزیت های غذاساز این است که به سادگی می توانید انواع گوشت را در کمترین زمان ممکن کاملاً خرد نمایید. حتی برای پخت کوفته قلقلی های خوشمزه و خوش رنگ خود اگر احتیاج به گوشت چرخ کرده دارید نگران نباشید، زیرا غذاساز در این باره هم به کمک شما خواهد آمد.

همچنین این دستگاه در زمینه خرد کردن پیاز، رنده کردن سیب زمینی و خرد کردن سبزیجاتی مانند هویج برای سوپ و سالاد که کاری دشوار است و انگار هفت جان دارند نیز کاربرد ویژه ای دارد. تنها کافی است این مواد را در اختیار جلاد آشپزخانه بگذارید و در مدت بسیار کوتاهی آنها را آماده تحویل بگیرید.

 

آشنایی با غذاساز و کاربرد های آن

آشنایی با غذاساز و کاربرد های آن

نگاهی به قطعات اصلی غذاساز

دستگاه های غذاساز مدرن در سه اندازه اصلی تهیه شده اند، بزرگ (full)، متوسط (compact) و کوچک (mini) اما اندازه غذاساز ها هرچه باشد، در هر صورت دارای یک سری قطعات اصلی هستند که در تمام مدل ها وجود دارند و عضو پایه به شمار می روند. قطعاتی مانند موتور، کاسه یا پارچ با یک درب و یک محل تغذیه (ریختن مواد در داخل دستگاه) و مجموعه ای از قطعات جانبی دیگر که هر کدام از آنها جایگاه و کاربرد ویژه ای دارند.

مثلاً محل قرارگیری موتور در پایه دستگاه است که سنگین ترین بخش آن محسوب می شود. همچنین هرچه دستگاه شما بزرگتر باشد، دارای موتور سنگین تری نیز می باشد که گاهی تا ۹ کیلو وزن دارد. البته سنگینی دستگاه از نکات مثبت آن محسوب می شود، چرا که پایه سنگین باعث می شود که دستگاه در هنگام کار و چرخش سریع، پره های آن ثابت بمانند و از جای خود حرکت نکنند.

 

 مشاهده و خرید آسیاب و مخلوط کن

 

شایان ذکر است که بدانید اولین غذاساز ها تنها به رنگ سفید و از جنس پلاستیک محکم ساخته می شدند. اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی، این دستگاه ها نیز در انواع مدل و رنگ های زیبا با بدنه فلزی و پلاستیکی عرضه و تولید می گردند. همچنین گنجایش ظرف غذاساز متفاوت است.

به این ترتیب که اندازه های بزرگ دارای گنجایش ۹ تا ۱۳ پیمانه ماده غذایی هستند، اندازه متوسط از ۵ تا ۷ پیمانه و اندازه کوچک از ۲ تا ۵ پیمانه گنجایش دارند. بعضی مدل ها دارای دو ظرف بزرگ و کوچک هستند که هردو با یک پایه مشترک کار می کنند.

 

آشنایی با غذاساز و کاربرد های آن

آشنایی با غذاساز و کاربرد های آن

 

بعضی قطعات جانبی دستگاه غذاساز

معمولاً در غذاساز های معمولی، قطعات جانبی بر روی میله داخل ظرف محکم می شوند. قطعات استاندارد در نظر گرفته شده برای غذاساز ها عبارتند از یک تیغه به شکل S و صفحه های مخصوص رنده و خرد کردن که تیغه شکل S در ته ظرف قرار می گیرد. این قطعه از دو تیغه کوچک و قوس دار و بسیار تیز ساخته شده است که در دو جهت مخالف به روی یک ستون کوچک و محکم پلاستیکی نصب شده اند.

تیغه ها معمولاً از جنس فلز ساخته می شوند به خاطر اینکه تیغه های فلزی تیز تر هستند و طول عمر بیشتری نیز دارند. همچنین صفحه های رنده کننده و خرد کننده نیز از جنس فلز هستند که در بالای ظرف بسته می شوند. به این ترتیب که ماده غذایی از طریق دهانه درب وارد دستگاه شده و بلافاصله با تیغه دستگاه تماس پیدا کرده و خرد می شود، سپس داخل ظرف می ریزد.

سوراخ ها و شکاف های موجود بر روی این صفحات، اندازه های مختلف و گوناگونی دارند و مواد را در اندازه های ریز، متوسط، درشت و فانتزی رنده و خرد می نمایند. اگر یکی از این قطعات خراب شد نگران نباشید چرا که این صفحات به صورت جداگانه نیز به فروش می رسند و به راحتی می توانید آنها را تهیه و خریداری نمایید.

 

آشنایی با غذاساز و کاربرد های آن

آشنایی با غذاساز و کاربرد های آن

انتخاب غذاساز مناسب و نکات ایمنی آن

در این قسمت می خواهیم به چند نکته مفید و کلیدی درباره انتخاب و خرید غذاساز مناسب اشاره کنیم، نکاتی که به احتمال زیاد برای شما عزیزان مفید واقع می گردند. اول از همه باید توجه داشته باشید که مهم ترین نکات در انتخاب غذاساز، توجه به مقدار استفاده شما از آن است.

زیرا اگر حجم استفاده و تعداد افراد خانواده شما زیاد باشد و یا اینکه اکثر اوقات مهمان داشته باشید، بهتر است که نوع بزرگتر آن را انتخاب نمایید. نکته دوم در این باره این است که نیروی دستگاه غذاساز مورد نظرتان باید برای انجام دادن تمام اموری که از آن انتظار دارید،کافی باشد در غیر این صورت در هنگام استفاده شما را دچار مشکل خواهد کرد.

فراموش نکنید که نیروی این دستگاه ها از 400  تا 1100 وات متفاوت است که هرچه میزان نیروی موتور بیشتر باشد، کارهای محوله به دستگاه نیز سریع تر انجام می شود. پس در هنگام خرید همیشه مدلی را انتخاب نمایید که از 750 وات کمتر نباشد.

در پایان نیز یادآور می شویم که بسیاری از مدل های غذاساز مجهز به ویژگی های ایمنی متفاوت هستند، مانند درب های قفل شونده، فاصله زیاد بین ورودی مواد و تیغه ها و خاموش ماندن دستگاه در صورت درست بسته نشدن درب ظرف.

این نکات ایمنی اگر موجب بالا رفتن قیمت دستگاه هم بشوند، سلامتی شما و اعضای خانواده را تضمین می نمایند. چرا که از ویژگی های بسیار با ارزش و مثبت دستگاه محسوب می شوند و بهتر است با مبلغ بیشتر، دستگاهی با ایمنی بالا تر تهیه کنید تا با خیالی آسوده از آن استفاده نمایید.

پیشنهاد می کنم مقاله طرز استفاده از آسیاب برقی را نیز مطالعه فرمایید.

کلام آخر..

ما در این مقاله به آشنایی با غذاساز و کاربرد های آن، طرز استفاده و همچنین روش کار کردن غذاساز پرداختیم امیدوارم با مطالعه این مقاله توانسته باشیم به شما در انتخاب و استفاده از غذاساز کمک کنیم.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *